Na de zomer met een opleiding van start gaan?

Na de zomer met een opleiding van start gaan? Dat kan! Via het open aanbod van STOC zijn er nog plaatsen beschikbaar voor:

- de EVV (startdatum 7 september);
- de mantelzorgmakelaar (startdatum 10 september);
- de GVP (startdatum 14 september); en
- de opleiding transferverpleegkunde (startdatum 21 september).

De opleidingen worden in beginsel gegeven op onze leslocatie in Houten. Als de RIVM-maatregelen weer worden aangescherpt, worden de lessen digitaal gegeven. Je kunt je nu inschrijven via de opleidingskalender op onze website.

Diplomering SLW

15 april zijn in Zevenbergen de eerste vijf diploma's voor de nieuwe manier van opleiden 'Samen leren in de wijk' aan verzorgende en verpleegkundigen uitgereikt. 'Samen leren in de wijk' is een initiatief van de zorgorganisaties TWB, DAT, Surplus en Kruisvereniging Noord-Brabant.

De Noodzaak van de mantelzorgmakelaar

8 februari heeft Nieuwsuur aandacht besteed aan de mantelzorgmakelaar. De weg vinden in het zorgmoeras is niet eenvoudig. Sterker nog, er zijn mensen die er nu hun beroep van hebben gemaakt, de zogeheten mantelzorgmakelaars, die ondersteuning bieden in het woud van wet- en regelgeving.

Open inschrijving GRZ

Leren werken vanuit het uitgangspunt ‘alles is revalidatie’ is één van de belangrijkste onderdelen van het werken in een therapeutisch klimaat. Tegelijkertijd is dit ook één van de moeilijkste onderdelen. De benadering van de cliënt vraagt namelijk om een cultuuromslag bij alle medewerkers. Iedereen moet leren de cliënt op een positieve manier te stimuleren en te motiveren.