Tijd om uit een ander vaatje te tappen?

11 oktober november 2020 zijn we bij Surplus gestart met een kort opleidingstraject van 1,5 week voor horecamedewerkers die nu thuis zitten en de helpende hand willen bieden in de zorg. Na dit traject kunnen de deelnemers direct aan de slag bij Surplus binnen één van hun woonzorgcentra of thuiszorgteams. De eerste dag van het traject was voor ons maar vooral voor de deelnemers spannend maar ook een waar succes. Onze docent was erg enthousiast over de toppers van de horeca. Wij hebben het vertrouwen ze volgende week allemaal het certificaat te kunnen uitreiken

Diplomering SLW

15 april zijn in Zevenbergen de eerste vijf diploma's voor de nieuwe manier van opleiden 'Samen leren in de wijk' aan verzorgende en verpleegkundigen uitgereikt. 'Samen leren in de wijk' is een initiatief van de zorgorganisaties TWB, DAT, Surplus en Kruisvereniging Noord-Brabant.

De Noodzaak van de mantelzorgmakelaar

8 februari heeft Nieuwsuur aandacht besteed aan de mantelzorgmakelaar. De weg vinden in het zorgmoeras is niet eenvoudig. Sterker nog, er zijn mensen die er nu hun beroep van hebben gemaakt, de zogeheten mantelzorgmakelaars, die ondersteuning bieden in het woud van wet- en regelgeving.

Open inschrijving GRZ

Leren werken vanuit het uitgangspunt ‘alles is revalidatie’ is één van de belangrijkste onderdelen van het werken in een therapeutisch klimaat. Tegelijkertijd is dit ook één van de moeilijkste onderdelen. De benadering van de cliënt vraagt namelijk om een cultuuromslag bij alle medewerkers. Iedereen moet leren de cliënt op een positieve manier te stimuleren en te motiveren.